Våra gäster

För andra året i rad kraftsamlar vi och bygger ihop alla länets morgonsoffor till en stor Västmanlandssoffa!
Denna morgon samarrangeras med Frukostklubben, och inspireras av spännande personer och deras företagsresa i sann entreprenörsanda.  Frukosten pågår fram till klockan 10.00 så boka in 2 härliga morgonkickstimmar. Gästerna kommer från alla kommuner i Västmanland och på Marknadstorget är det UF-företag för hela slanten. Självklart är det kostnadsfritt men vi behöver din anmälan för att planera rätt antal frukostmackor – Välkommen!

Intervjuer blandas med överraskande inslag – om du lämnar ditt visitkort i entrén kan du ha möjlighet att presentera ditt företag i en reklampaus eller går hem som miljonär genom att skrapa morgonens trisslott.

Moderator

Julia Rosqvist, morgonens moderator

Julia Rosqvist är moderator och håller samman frukostmötet. Julia är entreprenör och utbildare, brinner för företagande och kommer från Örebro där hon driver Julia & Co. Frukostmöten med Julia Rosqvist körs på över 15 orter i mellansverige, och det med framgång.

 

 

Dessa gäster tar plats i soffan!


Olivia Åhs

Äventyrlig 22-årig sångfågel från Västerås som sjungit och dansat jämt. 2010 var hon med i Körslaget med Marie Picasso och i år kom hon på tionde plats i Sveriges största musiktävling, IDOL. Senaste året har Olivia Åhs bott på Cypern där hon jobbat som showartist. Nu får vi höra hur framtiden ser ut och hur var det med de där hinkarna egentligen?

Följ Olivia här


Götlunda Glass

”Glädjen ska genomsyra allt jag gör, är det inte kul blir resultatet lidande”. Så säger Philip Gustafsson, VD i familjeföretaget Götlunda Glass, som alltid har många projekt på gång.

I den lilla byn Götlunda, mellan Örebro och Arboga, fick familjen Gustafsson 2012 den briljanta idén om att börja tillverka egen glass. Idag levererar Götlunda Glass sin unika glass runt om i mellansverige till återförsäljare som uppskattar närproducerat och kvalité.

Vem älskar inte glass?


Hoodo Scarfs

Framtidens Företagare är ett projekt som drivs av Fagersta kommuns Näringsliv & Tillväxt och riktar sig till ungdomar i årskurs 8-9 från Fagersta, Norberg & Sala som vill testa att starta ett företag under sommaren. Årets FF-företagare i Fagersta är Hoodo Muhumed. Denna kreativa och passionerade 15-åring kom till Sverige från Etiopien för tre år sedan – hon talar redan flytande svenska, wow – och nu säljer hon sjalar som hon importerar från Afrika. Hoodo ser sitt arbete med sjalarna som ett sätt att hålla kontakten med sitt hemland, och ett sätt att koppla samman de två kulturerna.

Hoodo Scarfs


Swedish Stockings

Strumpbyxor är kvinnors främsta slit-och-släng-plagg. Produkten består av råolja och tillverkningsprocessen är dessutom skadlig för miljön. Swedish Stockings är världens första och enda miljövänliga strumpbyxmärke och tillverkar sina strumpbyxor av återvunnet nylon. De lanserades för 3,5 år sedan och har idag 500 återförsäljare på 10 marknader. Hör Linn Frisinger, VD och ursprungligen från Köping, berätta om företaget och hur de jobbar.

Conscious Pantyhose


Westras/HR2 Systems

Westras grundades våren 2017 i Västerås med den enkla övertygelsen om att när bra människor med bra idéer möter varandra skapas ovärderliga synergier. Ett av bolagen som finns på Westras är HR2 Systems AB som efter mer än 10 års coachning och utbildning insåg att de lagt grunden till en metod som kunde hjälpa många fler. Metoden blev Mentor, ett unikt IT-stöd för att stärka det coachande ledarskapet. Vi träffar Pia Nilsson som är VD och grundare.

Har du det rätta verktyget?


Fotograf Saif Hadid

Saif Hadid kom till Norberg som ensamkommande flyktingbarn för tre år sedan. Trots allt han upplevt har han ett hjärta som väljer att fokusera på och möta världen med kärlek. Hans glädje, inspiration och närvaro berör varje person som möter honom. Saifs personlighet tillsammans med kameran har tagit honom till bröllop, modellfotograferingar och barnfotograferingar. Det här är Årets FF-företagare i Norberg.

Se Saifs bilder här


Paula Lindgren Hunting Jewelry

Hur kommer det sig att två säljare och ickejägare blir guldsmeder och jägare över en natt? Det som startade som en hobby hemma i ettan blev snabbt, tack vare sociala media och e-handel, ett internationellt varumärke. Jägare som ickejägare världen över bär idag parets klassiska smycken av ammunitionshylsor kombinerade med silver, guld, platina och diamanter. Paula Lindgren och Daniel Sköld är namnen bakom det populära varumärket.

Gå på skattjakt här


Way To Go

Hampus Vestlund och Johan Bons är kompisarna som tillsammans drev ett UF-företag vars affärsidé var att köra ut godis. Succé var bara förnamnet. Nu hjälper de västeråsarna få hem restaurangmat, bröd och godis som beställs via hemsidan. Kunden beställer och Way To Go hämtar och levererar. Vi älskar’t! Om de kommer att leverera på Västmanlandssoffan? Gissa 1 gång…

Vad vill du ha…


Ludvig Käll

Vi möter Ludvig Käll som går på ABB Industrigymnasium i Sala. Han har gått från FF till UF, alltså från Framtidens Företagare till Ung Företagsamhet. Vilka erfarenheter har han med sig från att driva företag redan i högstadiet och har han fördelar av det nu, som UF:are?

Här driver alla elever UF-företag


Findie.se

Bakom Findie står 20-åriga entreprenören Alisa Stevanovic. Idén med att via en smart hemsida hjälpa hungriga gäster att snabbt hitta ett sjysst matställe fick hon som UF-företagare. Hör henne berätta hur hon utvecklat och förädlat sin affärsidé till ett framgångsrikt företag som i huvudsak arbetar med att digitalisera restaurangbranschen. IoT, big data och AI är ord som avgör framtiden för företag oavsett bransch. Det blir allt viktigare att förbereda sin verksamhet inför framtiden, förstå sin digitala och fysiska målgrupp samt attrahera de nya generationerna. Hur? Findie har svaret.

Hungrig?


IPowerYou

Adrian Stridh går andra året på gymnasiet och är en genialisk uppfinningsrik strateg som trivs som fisken i vattnet med driva företag. I somras sålde han powerbanks med stor framgång, förhandlade direkt med fabriker i Kina och både imponerade och inspirerade alla i sin närhet. Vi är så nyfikna på att höra hur han ser på framtiden! Det här är Årets FF-företagare i Sala.

Har du Power?


Morgonens sidekick: Cake n Create

Sofie Wiström älskar att skapa och dekorera och bakning har alltid varit en del av hennes liv. Intresset för att göra just tårtor väcktes när hon beställde en vacker tårta till sin sons dop. Helt självlärd, med nyfikenhet och passion som motor, driver hon sitt företag på kvällstid hemma i köket – om dagarna jobbar hon som industrisvetsare. Vad tänker hon hitta på för spännande till oss?

Mums!


Nyheterna med vlt.se

Senaste nytt får vi förstås av Västmanlands läns tidning under morgonen. Vlt webbsänder också Västmanlandssoffan så även du som inte har möjlighet att vara med på plats kan hänga med. Bra, va?

Vill du veta vad som händer?


UF-marknadstorg

Shoppa loss bland länets fantastiska UF-företag! Här hittar du allt från smarta uppfinningar till begåvade presenter.

Senaste nytt från UF


Tack för kaffet!

Gåvan – gudagott kaffe – till våra gäster i soffan kommer från världens bästa Björklunds Kafferosteri.

Björklunds Kafferosteri rostar bönorna på plats i närheten av nya Saluhallen Slakteriet på Slakterigatan 10 i Västerås och skapar nya typer av specialkaffe för hjärta och hjärna. De tror på äkta kaffekärlek och njutningsfulla upplevelser för alla sinnen.

Kaffesugen?


DataAkuten

Krånglar din bärbara dator, smartphone eller läsplatta? Ta med den till Frukostklubben så fixar PS Support det under träffen. Helt GRATIS. Du lämnar in den mellan 07.30-08.00 och hämtar den direkt efter frukostens slut.


Anmäl dig bums!

Frukostklubben/Västmanlandssoffan är GRATIS men du behöver anmäla dig så vi kan bulla upp rätt antal mackor. Däremot får du betala en hacka om du inte avanmäler dig i tid (ifall du får förhinder och inte kan komma). Avanmäl dig senast 12:00 den 13 november, annars får du en faktura på 200 kr.


Hjälp oss minska köerna

Tänk miljösnällt och strunta i att skriva ut biljetten. Spara den i stället på din smartphone och visa upp den i entrén och du är inne i ett nafs.


Avbokning

Avboka genom att skicka ett mejl till oss senast 12:00 den 13 november.

kontakt@frukostklubben.biz


 

 

Västmanlandssoffan presenteras av